28/11/2007 11:31

Working group meeting ODF & Accessibility

Op woensdagmiddag 28 november vindt in de Koninklijke Bibliotheek de eerste bijeenkomst plaats van de werkgroep ODF en Accessibility. OpenDoc Society is bijzonder verheugd dat de Amerikaanse accessibilityexpert Peter Korn bereid is gevonden om tijdens de bijeenkomst de internationale stand van zaken uit de doeken te doen. De bijeenkomst wordt gehouden van 13.30 tot 16.30 in de Koninklijke Bibliotheek, zaal A.

Deelname in de werkgroep staat open voor alle leden van OpenDoc Society. Er is slecht zeer beperkt plaats, dus reserveer tijdig. Na afloop is er een borrel samen met een parallel te houden bijeenkomst georganiseerd voor beleidsmakers, die eveneens gericht is op ODF en accessibility. 

Over de spreker

Peter Korn

Peter Korn is Sun Microsystems' Accessibility Architect. Hij maakt deel uit van de US Access Board Telecommunicatie en Elektronische en Information Technology Advisory Committee, dat is belast met het bijwerken van de VS toegankelijkheidsverordeningen in Section 508 van de Rehabilitation Act Federale en Sectie 255 van de Telecommunications Act. Korn is medevoorzitter van de OASIS OpenDocument Accessibility subcommissie. Hij stond mede aan de basis van de Java Accessibility architectuur, maar hij ontwikkelde ook de technologie die Windows-toepassingen toegang tot Java-toepassingen geeft. Peter Korn is een van de ontwerpers van de open source GNOME Accessibility architectuur, waarvoor hij samen met anderen de Helen Keller Achievement award van de American Foundation for the Blind kreeg. In maart 2001 kreeg hij van dezelfde organisatie de Access Award voor het bouwen van toegankelijkheid in het Java platform.

Peter Korn verschijnt regelmatig op radio- en televisie-programma's in de Verenigde Staten en Europa om aspecten van de technologie en personen met een handicap te bespreken. Peter Korn schreef samen met anderen "User Interfaces for All", een boek over mens - computer interactie voor mensen met een handicap. Hij is houder van een aantal octrooien op toegankelijkheidsgebied. Zijn meest recente vorige functie was die van voorzitter van de Berkeley Access divisie van Berkeley Systems. Bij Berkeley Systems ontwierp Korn de eerste platformoverschrijdende accessibilitytoolkit ontwierp en het team leidde dat outSPOKEN voor Windows ontwikkelde. Daarnaast beheerde hij de ontwikkeling van een aantal andere accessibilityhulpmiddelen voor de Macintosh en Microsoft Windows.